Tips voor een eerste date

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Een eerste date kan erg zenuwslopend zijn. Zelfs de meest getrainde daters kunnen geneigd zijn tot het maken van pijnlijke fouten waardoor er van een vervolg afspraak geen sprake meer zal zijn. Daarom helpen wij jou, met enkele Do’s en Dont’s die je kunnen helpen op je allereerste date:

Do’s bij de eerste date

 1. eerste dateKom op tijd! Het laatste wat je ook maar wilt doen is een slechte indruk nalaten op je eerste afspraakje. Te laat komen impliceert dat het je niet kan schelen. Erger nog, de persoon met wie je hebt afgesproken zou al weg kunnen zijn, nog voor jij er bent.
 2. Doe er alles aan dat je partner zich comfortabel voelt. Iedereen is wat nerveus op een eerste rendez-vous. Als je je partner een ontspannend gevoel geeft, zul je zelf ook een stuk rustiger zijn en ga je des te meer genieten.
 3. Wees interessant. Het ergste wat je kan doen is opdagen en de hele avond niets spreken of het gevoel geven aan je partner dat hij evengoed alleen had kunnen gaan eten. Zorg ervoor dat je jezelf onvergetelijk maakt!
 4. Lach met de moppen die je date maakt. Heb je die mop al ettelijke keren gehoord, (of het grapje is helemaal niet grappig), lach toch om het gevoel te geven aan je partner dat je hem of haar interessant vindt.
 5. Laat geen dode momenten toe in het gesprek. Elk stil moment op je date kan het gevoel geven dat je partner een saai persoon is. Stel af en toe eens een vraag, maar overdrijf niet. Een goede voorbereiden op een date kan goud waard zijn.
 6. Toon interesse in je date. Luister naar wat hij of zij vertelt en stel vragen over dingen die ze leuk vindt, wat ze graag eet, leest, … .
 7. Ga voor je eerste afspraakje naar een unieke plek. Je hoeft niet altijd naar de cinema of restaurant te gaan. Je zult een betere indruk nalaten als het een creatieve date was.
 8. Wees zeker van jezelf. Zelfzeker zijn zegt veel over een persoon. Zelfzekerheid zal je met sprekend gemak door de eerste date heen halen. Zo toon je je partner ook dat je je goed voelt zoals je bent.
 9. Wees jezelf. Je voordoen als iemand anders, werkt niet. Bovendien, als je van plan bent deze persoon opnieuw te zien, zal je echte persoon vroeg of laat toch naar boven komen. Toon dus meteen wie je bent, iedereen heeft minpuntjes.
 10. Laat ten allen tijde aan iemand weten waar je bent. Neem je GSM mee, zorg voor eigen vervoer en laat een vriend weten met wie je een afspraakje hebt, waar je zult zijn en hoe laat je terug thuiskomt.

 Dont’s bij de eerste date

 1. dating tipsKom niet te laat. Een eerste indruk telt altijd. Kom je te laat zul je een slechte eerste indruk achterlaten en het gevoel geven dat je lui of ongeïnteresseerd bent.
 2. Spreek niet enkel over jezelf de hele avond. Er is niets zo ergerlijk als een persoon die graag over zichzelf spreekt. Hoe ijdel kun je zijn?
 3. Spreek niet over vorige relaties. Misschien ben je zo wel je laatste lief verloren? Niemand wil je horen zeuren over wat je ex deed of helemaal niet deed. Concentreer je op dit moment en op deze persoon, en probeer een tweede date te versieren.
 4. Eet niet met je mond vol. Alsjeblieft, dit is echt wansmakelijk! Je date is er om jou te zien, niet de inhoud van je maag.
 5. Bombardeer je date niet met een tsunami aan heel persoonlijke vragen. Net zoals jij, gaan ze wellicht niet alles willen verhullen op een eerste afspraak. Als ze interesse toont in je, zal je nog meer dan voldoende tijd hebben om elkaar beter te leren kennen.
 6. Probeer je niet als een andere persoon voor te doen. Als hij een avonturier is, en jij bent iemand die graag gaat shoppen moet je je niet voordoen als avonturier. Je zult enkel je partner teleurstellen als hij of zij te weten zal komen dat je niet bent wie pretendeerde te zijn. Zoek daarom iemand die je wilt voor wie je bent, en niet voor wie je pretendeert te zijn.
 7. Vergeet je partner niet te bedanken voor de date. Het is niet alleen beleef, maar het geeft je ook de kans een afspraakje af te sluiten. Ben je niet geïnteresseerd kun je dan naar huis, ben je wel geïnteresseerd, maak van dit moment gebruik om een volgende date vast te leggen.
 8. Vraag je date niet ten huwelijk, of erger, om aan kinderen te beginnen. Tenzij, je je date nooit meer terug wilt zien.
 9. Ga niet over tot seks als je partner al neen had gezegd. Doe je dit wel, zul je enkel het idee opwekken dat je een klootzak bent.
 10. Wordt niet dronken! Ook al zorgt het drinken van heel wat alcohol voor minder stress, denk na over de gevolgen. Bovendien toon je zo dat je jezelf niet kunt controleren en dus je eigen limieten niet kent. Als vrouw stel je je zo extra kwetsbaar op als je date slechte bedoelingen heeft. Wees dus ten allen tijde alert om problemen te voorkomen.
Tips voor een eerste date, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Dit bericht is geplaatst in dating tips met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Tips voor een eerste date

 1. Nathan schreef:

  Bedankt voor de do’s en don’ts. Zal waarschijnlijk wel van pas komen bij mijn volgende date.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>