Seks op een eerste date?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

Waarom geluk hebben op een eerste date misschien toch niet zo goed is.

Het is een vraag die bij vele mannen opkomt bij een romantisch etentje bij kaarslicht op een eerste date:
Zal ik vanavond seks hebben? Of zal ze me echt laten wachten?

Natuurlijk denken ook veel mannen aan meer belangrijke kwesties. Zo zullen ze zich ongetwijfeld afvragen als ze een goede vrouw zou zijn. Toch moet erbij vermeld worden dat mannen van seks houden en dat het geheel natuurlijk is dat ze zich zullen afvragen als er na het dessert seks zal zijn.

Seks op een eerste date, of toch maar niet?

Het nieuws hieronder is goed, maar dan ook weer slecht. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat niet minder dan 20% van de jonge Amerikanen seks heeft op een eerste date. Inderdaad, ook u kunt rekenen, dat is één op vijf.

Alvorens je gaat juichen en bij je vrienden gaat opscheppen dat je bij deze 20% hoort, weet je best ook het volgende: statistisch gezien zijn deze 20% eerste-date-poepers, minder goed opgeleid, zien ze zichzelf als aantrekkelijk, maar zijn ze ook depressiever dan de gemiddelde 18 tot 23 jarigen betrokken in dit onderzoek.

Dit betekent met andere woorden dat de ietwat arrogante en mentaal gestresseerde jongere mannen eerder kiezen voor een snelle beloning i.p.v. te wachten op hun “beloning”. Voor diegenen die denken dat seks op een eerste date een opstapje kan zijn naar een vriendin, is er meer slecht nieuws op komst. Een andere studie wijst namelijk uit dat hoe meer bedpartners een man heeft gehad, hoe sneller hij de interesse verliest en hoe sneller hij de aantrekking tot een vrouw zal verliezen, eens hij er seks mee heeft gehad. Verminderde aantrekkingskracht bedoelen we op deze manier: “Ik dacht dat ze heet was, maar eigenlijk niet echt”. Klaarblijkelijk zal seks op een eerste date voor deze gasten niet snel leiden tot een vriendin. Als de jongen een player is, zal het des te vaker leiden tot een grote teleurstelling.

Dan is er nog het andere slechte nieuws. Mannen die snel seks hebben met meer dan een partner, kweken zichzelf tot een toekomstige bedrieger.

Velen zullen zegen, als ik mezelf zal settelen, zal ik het wel wat rustiger aan doen. Helaas blijkt uit een andere studie dat jong aangeleerd gedrag in de adolescentie niet zomaar kan worden uitgeschakeld. Elke relatie die we hebben, hoe kort deze ook mag zijn, beïnvloedt elke andere relatie die we zullen hebben.

Maar toch heerst er een mythe dat mannen eerst seks moeten hebben met een vrouw, om zeker te zijn dat er seksuele chemie bestaat, alvorens ze zich ermee willen binden. Als deze mythe waar zou zijn, betekent dit dat koppels die wachten met seks, een kortere en minder gelukkige relatie zouden hebben. Uit een studie onder 2000 koppels kon echter niet bewezen worden dat dit klopte. Mensen met een goede seksuele chemie in het begin van een relatie, bleven in vergelijking met anderen niet langer samen.

Dus, zijn de gelukkige 20% eerste-date-poepers echt zo gelukkig?

Wil je echt seks op een eerste date? Neem dan een kijkje uit ons aanbod seksdating sites. Hou je het liever braaf? Vergelijk dan de beste datingsites!

Seks op een eerste date?, 4.8 out of 5 based on 4 ratings
Dit bericht is geplaatst in dating tips met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>