Daten hoe doe je dat?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Daten hoe doe je datNiemand heeft ooit gezegd dat daten eenvoudig was. Eerste dates zijn onwennig, bij een tweede date heb je vaak torenhoge verwachtingen en de volgende dates, waarin men elkaar echt beter leert kennen, zullen bezaaid liggen met honderden, of duizenden opportuniteiten voor misstappen, faux pas, blunders en fouten. Hier hebben we het dan nog niet over het ten prooi vallen van slechte organisatie en planning van je date.

We bellen te vaak of net niet genoeg, we zijn te gemakkelijk of nooit aanwezig, we dragen sandalen met witte sokken in een hip restaurant, lachen hysterisch met slechte moppen, verschijnen met spuuglelijke bloemen, zijn teveel bezig met onze gsm tijdens een diner en begaan nog tal van andere datingblunders, zonder het zelf te beseffen. Slecht dating gedrag is een ongebreidelde verdrukking, en het is tijd om het te verhelpen met wat “gezond verstand” advies.

Daten hoe doe je dat?

Stel dat daten een spel was, dan zijn er net als bij elk ander spel regels die men moet leren en volgen. Trouwens, je zou toch ook niet ten strijde trekken zonder je tegenstander te kennen, of wel? Geen enkele van onderstaande do’s en don’ts zijn geen geschreven wetten, en zoals je moeder je ooit wel eens heeft verteld, is er op elke regel wel een uitzondering, alleen hebben we ervoor gezorgd dat deze regels, datingtips voor dummies zijn.

Daten hoe doe je dat? – Do’s

 1. Probeer altijd op tijd te zijn. Te laat opdagen toont dat je niet geïnteresseerd bent in je partner.
 2. Amuseer je op een date. Ja, het is moeilijk om een soulmate te vinden, maar probeer in het achterhoofd te houden dat daten leuk zou moeten zijn!
 3. Geef een compliment over hoe je date eruitziet. Zowel mannen als vrouwen durven erg veel tijd te steken in de voorbereiding van een afspraakje. Het is dan ook leuk om een complimentje te krijgen na al dat harde werk ;-).
 4. Toon interesse en wees zelf interessant. Stel vragen, wees aandachtig als je partner vertelt over zaken die ze graag doet, leest, kijkt, luistert enzovoort,…
 5. Als je niet geïnteresseerd bent, geen nood. Vertel dan wel tegen je partner dat je elkaar liever niet meer terugziet. Iemand aan het lijntje houden zal enkel kwetsend en egoïstisch zijn. Probeer dit uiteraard op een vriendelijke en subtiele manier te doen.
 6. Ga enkel in op een date of vraag enkel iemand uit als je ertoe bent aangetrokken. Trek je hier niets aan van wat je vrienden zeggen. Goedkeuring door je vrienden wil in eerste instantie niet veel zeggen.
 7. Wees positief, ook al eindigt een date niet zo vlot. Het is zeker zo dat je na enkele afschuwelijke dates ooit wel eens de ware zult vinden. Onderweg zul je bovendien erg leuke en aantrekkelijke mensen leren kennen.
 8. Plan je dates en wees creatief. Daten vergt concentratie en is niet gemakkelijk, bereid je dus goed voor.
 9. Wees proactief als je op zoek bent naar een date. De man of vrouw waar je altijd van hebt gedroomd zal zich wellicht niet spontaan komen aanbieden. Dating vergt actie, ga er dus op uit en date met zoveel mogelijk mensen om je ware te ontdekken.
 10. Omring jezelf met positief en gelijk gezinde mensen.

Daten hoe doe je dat? – Don’ts

 1. Bel, sms of mail iemand niet meer dan één keer per dag als je elkaar nog maar net kent, tenzij hij/zij terugstuurt natuurlijk. Je komt zo wanhopig en instabiel over en dat is een grote afknapper.
 2. Date niet met het soort mensen die je in het verleden hebben gekwetst. Velen onder ons worden aangetrokken door mensen die niet goed voor ons zijn. Het is belangrijk om dit patroon te doorbreken en op zoek te gaan naar een gezonde relatie met iemand die je geen kwaad wilt doen of je slecht gaat doen voelen.
 3. Kom niet te laat op een date. Het is onbeleefd. Als je je plannen noodgedwongen moet wijzigen, verwittig je partner onmiddelijk en geef hem/haar voldoende informatie. Verontschuldig jezelf steeds.
 4. Lieg niet tegenover je date over aspecten in je leven, ook al ben je bezorgd dat ze je daardoor niet graag zullen hebben. Het zou zonde zijn dat je date, die je leven zou kunnen veranderen, door een leugen verpest kan worden omdat je op de eerste date indruk wou maken.
 5. Wees niet te gemakkelijk of bereikbaar. Hiermee bedoelen we niet dat je spelletjes moet spelen, maar als je elke avond vrij bent, zorg je wellicht niet voor jezelf, of achtervolg je je dromen en interesses niet. Dit zou een potentiële date de indruk kunnen geven dat je niet interessant bent om tegen te praten. Mensen die een druk en opwindend leven hebben, zijn de leukste dates!
 6. Wees niet te open op je eerste dates. Je diepste geheimen kunnen soms afschrikken. Je moet natuurlijk niet bang zijn om open te zijn, maar hou in gedachten dat het tijd kost om elkaar te leren kennen en dat je een relatie de kansen moet geven om te evolueren.
 7. Ga andere mensen niet observeren op een date. Doe dat nooit. Je mag nog denken dat je subtiel aan het kijken bent naar dat knappe blondje , maar als je afspraakje dit door heeft, zal je date snel tot een einde komen. Concentreer je op je date om deze tot een goed eind te brengen.
 8. Het laatste wat je op een date moet doen is grof zijn of zat worden. Hoffelijkheid en manieren zullen je veel verder brengen.
 9. Negeer je eigen veiligheid niet. Hou je gsm bij de hand en zorg ervoor dat die opgeladen is. Verwittig ook vrienden van je dat je op een date bent. Eerste dates zouden plaats moeten hebben in een goed verlichte plaats. Laat je niet forceren om ergens naartoe te gaan waar je je niet goed bij voelt.
 10. Geef je huisadres niet zomaar prijs op een eerste date. Houdt deze zaken nog voor jezelf totdat je die persoon vertrouwt.
 11. Seks op een eerste date is geen goed plan. Als je elkaar beter wilt leren kennen en je interesse hebt in die persoon, zal seks op een eerste date heel wat verpesten. Seks op een eerste date is te vroeg, niet romantisch en je toont je partner dat je je fysiek meer aangetrokken voelt tot je partner.
 12. Ga niet daten met iemand dat is getrouwd. Statistisch gezien is het heel onwaarschijnlijk dat die persoon ooit weg zal gaan van zijn vrouw of haar man. Met iemand daten dat getrouwd is, brengt je alleen miserie, ontgoocheling, en een gebroken hart. Als je getrouwd bent, scheid dan eerst alvorens je gaat daten!

Kun je niet wachten om te daten? Maak dan een profiel aan bij een van de vele gratis datingsites!

Daten hoe doe je dat?, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Dit bericht is geplaatst in dating tips met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>